Hoe weet ik hoeveel GB opslag mijn PS4 heeft?

Je kunt de opslagruimte op de harde schijf van je PlayStation 4 zien in de systeeminformatie. Helaas is het niet zo dat je, zoals bij de PlayStation 3, via de buitenkant aan het modelnummer kan zien hoeveel Gigabyte aan opslag je hebt. Je moet dus jouw PlayStation 4 eerst opstarten.

Opslagruimte Checken in Systeeminformatie

De enige manier om het beschikbare geheugen van jouw PlayStation 4 te checken is in het menu van systeeminformatie. Hiervoor ga je naar:

Nederlands: Instellingen > Systeem Opslag

Engels: Settings > System Storage Management

Daar zie je de beschikbare en totale opslagruimte. Bijvoorbeeld 406GB. Daarbovenop reserveert Sony ongeveer 10% van de totale ruimte voor het eigen operating systeem. De totale opslagruimte van je Playstation is dus grofweg het tweede getal plus ongeveer 10% - ofwel het tweede getal naar boven afgerond op de eerstvolgende mogelijkheid.

Dus als er 406GB staat voor een PlayStation 4, waarbij de mogelijkheden 500GB en 1000GB zijn, dan heb je een model met 500GB harde schijf.

PlayStation 4

De eerste PlayStation 4 werd uitgebracht in twee geheugenvarianten zodat je als budget gamer ook kon instappen in de nieuwe generatie console van Sony. De PlayStation 4 was qua maat goed te doen en bevatte veel krachtigere chips dan zijn voorganger de PlayStation 3. Van de PlayStation 4 kwamen er 2 varianten op de markt:

  • 500GB
  • 1.000GB

PlayStation 4 Slim

De tweede PlayStation 4 was de PlayStation 4 Slim waar de Slim staat voor een kleinere console met de zelfde specs. De console moest iets moderner en ronder ogen en was 40% kleiner als zijn voorganger. Van de PLayStation 4 Smal kwamen er twee modellen op de markt:

  • 500GB
  • 1.000GB

PlayStation 4 Pro

De als laatst uitgebrachte console was de PlayStation 4 Pro waarmee het mogelijk werd om 4K te gamen. Dit omdat de console veel betere hardware had dan zijn voorgangers. Van de PlayStation 4 Pro kwam er slechts 1 variant op de markt:

  • 1.000GB
verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock